top of page
Пошук

Заварювання кави за допомогою френч-пресу

Почнемо знайомство з альтернативою з доволі розповсюдженого способу заварювання ー френч-прес. Часто ми бачимо як у френч-пресі заварюють чай, але насправді це нескладний і популярний спосіб приготування кави. Завдяки тривалому часу екстракції напій виходить насиченим і щільним.


Рецепт заварювання кави у френч-пресі:

  • помел: крупний;

  • співвідношення 60 гр. кави на 1 літр води;

  • температура води 93-95 °С;

  • перед початком заварювання прогріти колбу невеликою кількістю води в прогріту колбу засипати каву, залити її водою;

  • після чого розмішати, накрити френч-прес кришкою, не опускаючи поршень;

  • зачекати 7-8 хвилини, опустити поршень і відразу розлити напій по чашках, щоб кава не переекстрагувалась.

bottom of page