top of page
Пошук

Готуємо каву в гейзерній кавоварці

Гейзерна кавоварка один із найпростіших способів приготувати каву вдома. Принцип дії кавоварки нескладний: гаряча вода під тиском пари підіймається із нижнього резервуара до верхнього крізь шар меленої кави.


Секрети приготування:

  • помел: середньо-тонкий;

  • співвідношення кави і води зазвичай закладене виробником. Мелена кава має досягати межі дисперсійної сітки. Води повинно бути трохи нижче за клапан скидання тиску;

  • краще заливати в кавоварку вже гарячу воду. Тоді процес приготування буде швидшим, а кава точно не гірчитиме;

  • за 3-4 хвилини нагрівання вода почне переливатись у верхній резервуар, проходячи крізь каву. Коли цей процес скінчиться напій готовий.


А якщо раптом ви маєте і гейзерну кавоварку і френч-прес, можна приготувати капучино.


Рецепт приготування капучино:

1) Готуємо каву у гейзерній кавоварці. Знадобиться приблизно 50 мл.

2) Переливаємо в чашку об‘ємом до 200 мл.

3) Підігріваємо молоко до 50-60°С і заливаємо його у френч-прес. Рухаючи поршень вгору-вниз створюємо піну. Спочатку поршень треба рухати у верхній частині колби формуючи піну, потім у нижній, щоб перемішати піну з молоком.

4) Акуратно, тонкою цівкою заливаємо молоко в каву. При цьому необхідно круговими рухами перемішувати напій.



85 переглядів0 коментарів
bottom of page