top of page
Пошук

Готуємо каву в аеропресі

У 2005 році компанія Aerobie випустила аеропрес ー ергономічний пристрій для приготування кави, який на думку творців має замінити неякісні офісні кавоварки. Пристрій складається із пластикової колби, поршня і перфорованої кришки, в яку вкладається паперовий фільтр. Кава, приготована методом аеропреса, виходить яскравою, з насиченою комплексною кислотністю.


Рецепт заварювання:

  • помел: середній;

  • співвідношення 18г. кави/ 200 мл. води;

  • температура води 85-87 °С;

  • час заварювання: 2-2:20 хв;

  • з‘єднуємо сітку з фільтром і колбу (фільтр потрібно змочити, а колбу ーпрогріти);

  • засипаємо мелену каву і заливаємо 60 мл. води;

  • перемішуємо каву лопаткою;

  • через 30 секунд вливаємо залишок води, встановлюємо поршень, чекаємо ще 40 сек. і починаємо продавлювати;

  • давити до упору не потрібно, щоб в напій не попали частинки помелу.


Перемішуємо каву і дегустуємо!


bottom of page