Cold brew 一 це кава холодного заварювання. На відміну від інших методів, екстракція проходить не під дією високої температури, а шляхом настоювання. Напій виходить дуже щільним, фруктовим, з помірною кислотністю. На основі колд брю легко приготувати освіжаючі кавові коктейлі, лимонади і навіть молочні напої.
Рецепт заварювання:
помел: середньо-крупний;
співвідношення 100 г. кави/ 1л. холодної води + 1000 г. льоду;
час заварювання: 8-10 год;
у тару, краще скляну, помістити лід, мелену каву, залити все водою, перемішати і щільно закрити. Поставити у прохолодне, темне місце на 8-10 год;
коли кава настоїться відфільтрувати напій через паперовий фільтр або декілька шарів звичайної марлі;
готовий напій виходить досить концентрованим, його можна розбавляти водою, содовою, різними фрешами або пити з льодом.
Comments