Якщо ви опанували приготування фільтр кави, то сміливо можете переходити до чогось гарячішого! Пропонуємо спробувати класичний кавово-алкогольний коктейль 一 Irish coffee. Айріш не втрачає свою популярність вже понад 80 років, і наразі є обов‘язковим напоєм програми чемпіонату Coffee In Good Spirits.
Для приготування вам знадобиться:
20 мл ірландського віскі;
20 мл сиропу з тростинного цукру;
150 мл фільтр-кави;
жирні вершки (від 20% жирності);
скляний прозорий;
бокал для айрішкави.
Спосіб приготування:
Прогріваємо бокал гарячою водою, змішуємо в бокалі віскі та цукровий сироп.
Вливаємо каву, лишаючи 2-3 см до краю бокалу.
Збиваємо холодні вершки і обережно, по тильній стороні ложки вливаємо їх так, щоб вони лежали на поверхні кави.
Основною «фішкою» айріш кави вважають гармонійний баланс смаку при контрасті температур і текстур.
Comments