Почнемо знайомство з альтернативою з доволі розповсюдженого способу заварювання ー френч-прес. Часто ми бачимо як у френч-пресі заварюють чай, але насправді це нескладний і популярний спосіб приготування кави. Завдяки тривалому часу екстракції напій виходить насиченим і щільним.
Рецепт заварювання кави у френч-пресі:
помел: крупний;
співвідношення 60 гр. кави на 1 літр води;
температура води 93-95 °С;
перед початком заварювання прогріти колбу невеликою кількістю води в прогріту колбу засипати каву, залити її водою;
після чого розмішати, накрити френч-прес кришкою, не опускаючи поршень;
зачекати 7-8 хвилини, опустити поршень і відразу розлити напій по чашках, щоб кава не переекстрагувалась.
Comments