У 2005 році компанія Aerobie випустила аеропрес ー ергономічний пристрій для приготування кави, який на думку творців має замінити неякісні офісні кавоварки. Пристрій складається із пластикової колби, поршня і перфорованої кришки, в яку вкладається паперовий фільтр. Кава, приготована методом аеропреса, виходить яскравою, з насиченою комплексною кислотністю.
Рецепт заварювання:
помел: середній;
співвідношення 18г. кави/ 200 мл. води;
температура води 85-87 °С;
час заварювання: 2-2:20 хв;
з‘єднуємо сітку з фільтром і колбу (фільтр потрібно змочити, а колбу ーпрогріти);
засипаємо мелену каву і заливаємо 60 мл. води;
перемішуємо каву лопаткою;
через 30 секунд вливаємо залишок води, встановлюємо поршень, чекаємо ще 40 сек. і починаємо продавлювати;
давити до упору не потрібно, щоб в напій не попали частинки помелу.
Перемішуємо каву і дегустуємо!
Comments