Зерна місцевої арабіки не поступаються за основними показниками сортам з сусідніх країн, але сальвадорська кава все ж відрізняється хорошою кислотністю і ніжним смаком. Вважається, що кава з Сальвадора ідеальний для сніданку ー вона бадьорить свіжим, приємним смаком. Вона досить міцна, але водночас ніжна. Для неї характерна хороша кислотність, а ось аромат вважається слабким для арабіки. Деякі сорти характеризуються сильним мандариновим ароматом.
Насичений, густий. В ароматі ー гіркий мигдаль, абрикосові кісточки, солодке какао. Яскравий смак темного шоколаду, м'яка обволікає кислинка жимолості. Трохи терпкий і при цьому вершковий, щільний. Відтінки смаку ー мускатний горіх, яблуко сорту Ред Делішес, кисло-солодко-гірке. Післясмак ー легкий натяк на жасмин і класична шоколадна гірчинка.
Букет: міцний, ніжний. Трохи терпкий, вершковий. Темний шоколад, гіркий мигдаль, абрикос, яблуко, жасмин.
Комментарии