Пошук

Заварюємо каву пуровером

Б‘ємось об заклад, що ви не раз бачили як бариста з бородою і татуюваннями готує чорну каву, проливаючи гарячу воду із смішного чайника з вузьким носиком крізь воронку з паперовим фільтром. Такий метод заварювання називається пуровером. Воронок виробляють багато, ми розкажемо як заварити каву в найпопулярнішій з них ー Hario V60. Заварювання кави методом пуроверу вимагає точності, тому буде краще якщо ви озброїтесь вагами і таймером.


Рецепт заварювання:

  • помел: середньо-грубий;

  • співвідношення 18г. кави/300 мл. води;

  • температура води 93-95 °С;

  • час заварювання: 3-3:20 хв;

  • ставимо воронку на сервер або чашку, розміщуємо фільтр. Перед заварюванням фільтр потрібно змочити, проливши крізь нього трохи гарячої води;

  • засипаємо каву у фільтр і злегка струсіть, щоб кава рівномірно розподілилась;

  • заливаємо у воронку 60 мл. води., після цього потрібно почекати доки кава поглине воду. Це називається передзмочування;

  • далі проливаємо залишок води круговими рухами, щоб охопити всю поверхню кави. Чекаємо, доки кава повністю проллється в сервер. Розмішуємо напій і смакуємо.

Інформація

Приєднуйтесь до нас у соціальних мережах

©2020 by Finca Coffee

Developed by Estetic_industry

 

Київ, Україна