1 бер 2021 р.1 хв

Irish Coffee

Якщо ви опанували приготування фільтр кави, то сміливо можете переходити до чогось гарячішого! Пропонуємо спробувати класичний кавово-алкогольний коктейль 一 Irish coffee. Айріш не втрачає свою популярність вже понад 80 років, і наразі є обов‘язковим напоєм програми чемпіонату Coffee In Good Spirits.

Для приготування вам знадобиться:

  • 20 мл ірландського віскі;

  • 20 мл сиропу з тростинного цукру;

  • 150 мл фільтр-кави;

  • жирні вершки (від 20% жирності);

  • скляний прозорий;

  • бокал для айрішкави.

Спосіб приготування:

  1. Прогріваємо бокал гарячою водою, змішуємо в бокалі віскі та цукровий сироп.

  2. Вливаємо каву, лишаючи 2-3 см до краю бокалу.

  3. Збиваємо холодні вершки і обережно, по тильній стороні ложки вливаємо їх так, щоб вони лежали на поверхні кави.

  4. Основною «фішкою» айріш кави вважають гармонійний баланс смаку при контрасті температур і текстур.

    160
    0