top of page
Пошук

Як смачно заварити каву в чашці? Та що таке капінг?

Навіть якщо вдома немає жодного приладу для приготування кави, смачний напій можна зварити у звичайній чашці. Головне робити це правильно!


Загальні правила приготування:

  • дозування: 6 г. кави на 100 мл. води (приблизно 1 ч.л. з гіркою);

  • температура води: 94-95 градусів (закип‘ятити воду і почекати 2-3 хв.);

  • каву залити водою і почекати 4 хв. потім ложкою зняти кавову гущу, яка заважатиме насолоджуватись напоєм.


Рецепт заварювання кави в чашці дуже схожий з процедурою капінгу. Капінг ー це стандартизована процедура оцінювання смакових характеристик кави. Оцінюються такі параметри як кислотність, баланс, тіло, чистота смаку тощо.


Протокол капінгу:

  1. У 12 грамів крупно змеленої кави заливають 200 мл.води температурою 92-94°С’.

  2. Через 4 хвилини ложкою тричі відсувають гущу з чашки і оцінюють аромат. Потім гущу з чашки знімають.

  3. Через 8 хвилин починають куштувати каву. Для цього використовують спеціальні ложки. Каву пробують сьорбаючи, для того, щоб разом з напоєм у ротову порожнину потрапляло повітря і кава рівномірно розподілялась по рецепторам.

  4. Наступний раз напій оцінюють приблизно на 14 хвилині, щоб зрозуміти як змінюється смак напою на остиганні.

  5. Результати записують у спеціальний бланк.

273 перегляди0 коментарів
bottom of page