top of page
Пошук

Приготування кави в джезві

Джезва (турка, ібрик) ー один із найдавніших способів приготування кави. Кава приготована таким методом виходить щільною та насиченою за рахунок відсутності фільтрації, а також тривалого приготування і високої температури.


Загальні правила приготування:

  • помел: надтонкий (схожий на пудру);

  • співвідношення кави та води 1:10;

  • вода під час приготування НЕ має кипіти;

  • дегустувати напій краще через 3-4 хв. після заварювання, для більш

чистого смаку, ложкою відсунути піну;

  • рекомендуємо спробувати заварити в джезві зерно Коста-Ріка Коопедота.


Класична джезва

  1. Об‘єм води залежить від об‘єму джезви, джезва має бути заповнена на 3⁄4, щоб піна, яка підніметься не виливалась.

  2. Використовуємо співвідношення 1:10 (наприклад 15 г. кави на 150 мл. води).

  3. Засипаємо каву в джезву, заливаємо теплою водою.

  4. Нагріваємо джезву, чекаємо доки підніметься «шапка» кави (вода не має кипіти).

  5. Знімаємо джезву з вогню. Далі процедуру нагрівання можна повторити ще декілька разів. Більше повторів ー насиченіша кава.


Джезва з гранатовим соком

  1. Засипаємо в джезву 15 г. меленої кави.

  2. Додаємо 5-6 г. цукру і дрібку мускатного горіху.

  3. Заливаємо 100 мл. води і 50 мл. свіжого гранатового соку.

  4. Нагріваємо джезву, доки не підніметься «шапка» кави, в процесі нагрівання декілька разів перемішуємо.

  5. Знімаємо джезву з вогню.

43 перегляди0 коментарів
bottom of page