Африканський континент є історичною батьківщиною кави. Кавова Африка ー це більше ніж 30 країн, але найвишуканіша кава вирощується на плантаціях Східної Африки ー в Ефіопії, Кенії, Уганді, Бурунді, Танзанії, Замбії і Зімбабве.
Вирощений тут кава славиться різноманітністю яскравих квіткових і фруктових нот, від майже парфумерного квітково-цитрусового характеру кави з Ефіопії і яскраво вираженою кислинкою і ягідних ноток кенійської кави ー до ніжних і фруктових нот кави з Замбії. Спільними для більшості африканських сортів є висока кислотність, солодкість, хороша насиченість, фруктові та цитрусові нотки.
Букет: ягідні, винні, цитрусові, фруктові, квіткові і пряні відтінки; червоні і помаранчеві тропічні фрукти (папайа, диня, фініки), червоні ягоди (журавлина, брусниця, смородина, полуниця, суниця), фрукти середньої смуги (груші, яблука, сливи); карамель, какао, випічка, солодкі горіхи і спеції.
Comments