Пошук

Кава з Центральної Америки, Колумбії

Колумбійська кава цілком заслужено завоювала світову славу. Вперше завезли її сюди на початку XVIII століття, зараз Колумбія знаходиться на другому місці після Бразилії за обсягами вирощування кави. При цьому в Колумбії вирощують тільки арабіку, причому більша частина колумбійської арабіки - чудові зразки, вирощені в невеликих господарствах в високогірних районах, де кавові зерна дбайливо збираються і обробляються вологим способом. Колумбійська кава часто характеризують як оксамитова, сильна, з незабутнім ароматом. У смаку і легка гірчинка, і м'яка кислинка, і ледь вловимі фруктові ноти. Але головна відмітна особливість колумбійської арабіки - дивовижна гармонійність і збалансованість смаку і аромату.


Букет: солодка, соковита яскрава яблучна кислотність. У смаку тропічні фрукти: тайський ананас, лемонграс, груша і кленовий сироп.


4 перегляд0 коментар