21 груд 2020 р.1 хв

Готуємо каву в автоматичних домашніх еспресо-машинах

Оновлено: 15 лип 2021 р.

Якщо ви щасливий власник автоматичної або крапельної кавоварки ー вітаємо, багато роботи по приготуванню смачного напою вона візьме на себе. Але ж каву завжди можна зробити ще досконалішою, правда?

Тримайте декілька порад від нас:

  • Обирайте воду з м‘якою мінералізацією 75-150 мг/л, збагачену іонами кальцію та магнію. Вода, очищена методом зворотного осмосу погано підходить для приготування кави, знижуючи її екстрактивність. Водопровідна вода занадто жорстка і може зіпсувати обладнання.

  • Поціновувачам молочних напоїв краще обирати молоко з вмістом білків більше 3%, воно збиватиметься легше, а молочна піна буде щільною та еластичною.

  • Слід використовувати каву еспресо обсмаження.

  • Ретельно слідкувати за помелом: якщо кава гірка ー збільшити помел; кисла і водяниста ー зменшити.

  • Щоб приготувати ідеальний еспресо або капучино, радимо використовувати бленди Lempira, Copan

    330
    0